JavaScript lijkt uit te staan in uw browser.
You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.

0

Instagram

Tuinkassen Robinsons

Robinsons tuinkassen zijn een begrip onder liefhebbers in Engeland. Deze oerdegelijke en prachtige kassen worden dan ook al meer dan 70 jaar beschouwd als de absolute top. Vanwege de zeer solide constructie worden deze kassen vaak geplaatst bij instellingen zoals scholen, universiteiten, zorgboerderijen, verzorgingshuizen etc..

Gerenommeerd om de uiterst solide constructie, de praktische gebruiksvriendelijkheid en het uitgekiende ontwerp, worden Robinsons tuinkassen alom beschouwd als de standaard waarmee andere tuinkassen worden vergeleken. Voor een Robinsons tuinkas wordt uitsluitend gewerkt met de beste materialen. Het in de kas verwerkte aluminium is van een ovenversterkte, geannodiseerde soort. Robinsons is opgericht anno 1947 en is tegenwoordig gevestigd in Staffordshire, Engeland.

Een tuinkas van Robinsons is overigens niet alleen kwalitatief zeer hoogstaand, er is bij deze kassen ook veel aandacht besteed aan het design aspect. Zo kiest u bij Robinsons niet alleen voor jarenlang onderhoudsvrij en zorgeloos genieten van uw tuinkas, maar ook voor een visuele aanwinst in uw tuin.

Deze kassen zijn verkrijgbaar in aluminiumkleur of met een sterke, mooi gekleurde poedercoating. Daarnaast kan de kas naar wens afgewerkt worden met sierlijke dakornamenten. Ieder model tuinkas heeft daarbij overigens zijn eigen specifieke eigenschappen en standaard-opties. Daarnaast zijn de Robinsons tuinkassen uit te breiden met prachtige extra's zoals volledig integreerbare planken en tafels, louvrevensters, tussenwanden en extra deuren.

Robinsons, de beste tuinkassen die tuinkassenwinkel u te bieden heeft

Een sterk frame

De frames van Robinsons tuinkassen zijn zeer sterk, waarschijnlijk de sterkste frames verkrijgbaar in Nederland. Dit komt niet alleen doordat er veel aluminium wordt gebruikt om de frames te maken (sommige onderdelen zijn wel twee keer zo dik als bij andere tuinkassen), maar ook door het slimme ontwerp van de tuinkas.

I-stijl technologie

In de industrie is het algemeen bekend dat de I-stijl, zogenoemd vanwege het ontwerp wat op een ‘I’ lijkt, extreem sterk is. Dit ontwerp wordt ook veelvuldig gebruikt in de architectuur. Robinsons tuinkassen worden altijd geleverd met I-stijlen om het glas in vast te zetten wat een veel sterker frame oplevert vergeleken met de T-stijlen die andere producenten van tuinkassen gebruiken. Tel hierbij op de unieke en solide manier waarmee het glas wordt vastgezet én de extra sterke A-frames aan voor- en achterzijde, en u heeft een product wat uitzonderlijk robuust is en uitstekend bestand is tegen uitdagende windomstandigheden.

Beglazing

De unieke methode die Robinsons gebruikt voor het op z'n plaats houden van de beglazing is nu al 20 jaar in gebruik. Deze beproefde methode, waarbij het glas wordt ingedekt middels geschroefde PVC afdeklijsten, is sterk en duurzaam. In combinatie met het extra dikke, geharde 4mm veiligheidsglas wordt het bijna onmogelijk dat het glas uit de tuinkas wordt gedrukt door de wind. Ook een voetbal kan waarschijnlijk nog worden weerstaan door dit glastype, een hockeybal of rondvliegende steen is een ander verhaal. Deze tuinkassen beschikken echter over zogeheten Kick-panelen die zorgen voor eenvoudig vervangen van glas waar dit het meeste voorkomt door ongelukjes, namelijk aan de onderzijde van de tuinkas. Dit maakt het sneller en goedkoper te vervangen.

Veiligheidsglas

Alle Robinsons tuinkassen worden geleverd met gehard 4 millimeter dik veiligheidsglas. Dit is 33% dikker dan glas in de meeste andere tuinkassen, die in de regel worden geleverd met 3 millimeter beglazing, soms niet eens veiligheidsglas wat toch de huidige standaard is. Gehard veiligheidsglas is namelijk 5 tot 7 maal sterker dan regulier (tuinders)glas en als het breekt, valt het uiteen in kleine stukjes. Dit principe van gehard glas is vergelijkbaar met een autoruit en voorkomt persoonlijk letsel bij breukschade.

Vitale ventilatie

Een goede ventilatie is van vitaal belang voor het kweken in een tuinkas. Vandaar dat alle Robinsons tuinkassen standaard worden geleverd met automatische raamopeners van het merk Bayliss. Deze raamopeners werken op een ingenieuze manier en werken volgens het principe van uitzetting bij warmte. Als uw tuinkas opwarmt door de zon, zetten de raamopeners automatisch uit en openen de ramen zodat de kas wordt geventileerd. Als extra optie kunt u ook kiezen voor het lamellen ventilatiesysteem, waarop eventueel ook automatische openers kunnen worden bevestigd.

Lamellen ventilatiesysteem (louvre vents)

Lamellenvensters zijn, afhankelijk van het model Robinsons, een standaard-feature of een te kiezen optie. Afhankelijk van uw behoefte tot extra ventilatie is een louvre venster ideaal om het klimaat in de kas nog beter te regelen. De lamellen zijn van hoge kwaliteit en zijn afgewerkt met een tochtstrip en een sterk frame in bijpassende kleur.

Het praktische ontwerp van de Robinsons tuinkassen

Goothoogte

Met de hoge dakgoot van 1.69 meter zijn de Robinsons tuinkassen tot wel 45 centimeter hoger dan veel andere tuinkassen. Deze extra hoogte is in de eerste plaats prettig om in te werken en te manouvreren, maar ook van vitaal belang voor hoge planten zoals bijvoorbeeld een tomatenplant. De extra hoogte geeft u ook voldoende ruimte om horizontaal planken in uw tuinkas aan te brengen of een kweektafel neer te zetten, wat de werkoppervlakte vergroot. Tevens vergroot de toegevoegde hoogte de inhoud van uw kas waardoor de lucht stabieler is en daardoor minder gevoelig is voor plotselinge temperatuurschommelingen. Ook zijn de dakranden standaard uitgerust met dakgoten en PVC-regenpijpen om regenwater efficient af te voeren.

Schuifdeuren zonder drempel en met slot

De deuren van de Robinsons tuinkassen zijn zeer stevig doordat het glas vastgezet is met strips over de gehele lengte van de deur en de deuren openen en sluiten gemakkelijk. Doordat de deuren geen drempels hebben heeft u een gemakkelijke instap en kunt u hier dus niet over struikelen als u de tuinkas betreedt of verlaat. Zodoende is de tuinkas ook gemakkelijk te betreden in een rolstoel of met een kruiwagen. De grotere modellen hebben dubbele deuren wat u een zeer ruime entree biedt tot uw tuinkas.

Universele zijstijlen

Op de universeel ontworpen zijstijlen van de Robinsons tuinkassen waartussen de glasplaten worden bevestigd, kunt u gemakkelijk de optionele accessoires bevestigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een set plankendragers of L-vormige haken, waarmee u het oppervlak in de tuinkas kunt vergroten, of waaraan u planten kunt ophangen. Creëer twee afzonderlijke klimaten: Robinsons tuinkassen zijn onder te verdelen in verschillende compartimenten, met behulp van de optioneel verkrijgbare tussenwanden. Zo kunt u bijvoorbeeld in de winter een gedeelte van uw tuinkas verwarmen om zo bepaalde gevoelige planten veilig te laten overwinteren. Deze optie is beschikbaar op de modellen met een breedte van 258cm, 321cm en 382cm. De tussenwanden zijn compleet uitgerust met een enkele- of dubbele schuifdeur. Naast het onderverdelen van uw tuinkas in twee compartimenten zorgen de tussenwanden ook voor een grotere algehele stevigheid van het frame van uw kas. Praktische inrichting en planken: Een tuinkas van Robinsons onderscheidt zich van andere tuinkassen doordat u plankendragers aan de zijstijlen van het frame kunt bevestigen, op een door u gewenste hoogte. U kunt op die manier verschillende lagen planken boven elkaar maken, zonder dat er een ondersteunend frame benodigd is. Op deze manier houdt u de vloer vrij voor objecten zoals een watervat of compost-container. Ook dit aspect van de tuinkas is rolstoelvriendelijk aangezien het manouvreren in een tuinkas met een vrije vloer makkelijker gaat. Een ander onderscheidend kenmerk van de Robinsons tuinkas is de mogelijkheid een plank te integreren over de gehele lengte van de kas. Iets wat bij andere tuinkassen vrijwel niet verkrijgbaar is.

De fundering

Voor uw fundering kunt u gebruik maken van een variëteit aan materialen. Wat voor materiaal u ook wilt gebruiken, het belangrijkst is dat de fundering sterk, waterpas en van een ruime maat is. De meest gebruikte optie is om stoepranden neer te leggen voor de fundering. Deze zijn sterk, makkelijk te leggen en laten gemakkelijk water in de grond lopen langs de randen. Vergeet bij het aanleggen van uw fundering niet dat overtollig water weg moet kunnen vloeien. Afgedichte funderingen van bijvoorbeeld beton zullen dus moeten worden voorzien van een drainagesysteem, om een laag stilstaand water op de fundering te voorkomen. Als u stoepranden gebruikt kan water vrij in en uit de kas bewegen. Als u planten wilt kweken die een gereguleerde luchtvochtigheid behoeven, is het een optie om een muurtje op te bouwen als fundering. Op die manier kan water niet vrij via de fundering en de grond in en uit bewegen en is de luchtvochtigheid beter te reguleren. Het is goed om te onthouden dat de fundering voor een groot deel bepaald hoe stevig en stabiel uw tuinkas wordt en in de toekomst zal blijven. Daarom is het de moeite waard om de fundering goed en degelijk aan te leggen en de kas goed vast te zetten aan de fundering. Bij de meeste Robinsons tuinkassen worden hiervoor ankers, pluggen en schroeven meegeleverd. Het beste is om te beginnen met bouwen aan de fundering als u de tuinkas in bezit heeft. Mocht u willen beginnen met het aanleggen van de fundering voordat u de tuinkas in uw bezit heeft, houdt u dan de opgegeven maten in millimeters aan.

De Robinsons tuinkassen, een investering in de beste kwaliteit

Het aanschaffen van een Robinsons tuinkas is een investering in een tuinkas van de beste kwaliteit. Met de sterke constructie op basis van I-stijl technologie en het geharde 4 millimeter dikke veiligheidsglas heeft u gegarandeerd een van de sterkste en meest windbestendige tuinkassen die er te koop is. Met de hoge dakranden en gemakkelijke instap is de Robinsons tuinkas tevens een van de meest praktische kassen en prettig om in te werken. Zeker als u ook gebruik maakt van de speciaal voor deze kas ontworpen accessoires, die het tuinieren nog aangenamer en efficiënter zullen maken. De standaard bijgeleverde automatische raamopeners en het oog voor detail van de ontwerpers bij de afwerking, maken deze kas helemaal af. De Robinsons tuinkas, voor als u het beste van het beste wilt  in uw tuin!

Muurkas tuinkas Robinsons 1619mm

Muurkas Robinsons Lean-To 1619mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 2.744,00

Bij ons vanaf: € 2.606,80

Muurkas tuinkas Robinsons 1619mm

Muurkas Robinsons Lean-To 1619mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 3.519,00

Bij ons vanaf: € 3.343,05

Muurkas tuinkas Robinsons 1619mm op een muurtje

Muurkas Robinsons Lean-To 1619mm breed met poedercoating met dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 3.519,00

Bij ons vanaf: € 3.343,05

muurkas Robinsons 1929mm

Muurkas Robinsons Lean-To 1929mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 2.991,00

Bij ons vanaf: € 2.841,45

muurkas Robinsons 1929mm

Muurkas Robinsons Lean-To 1929mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 3.846,00

Bij ons vanaf: € 3.653,70

Tuinkas Robinsons Lean-To old cottage green

Muurkas Robinsons Lean-To 1952mm breed met poedercoating en dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 3.846,00

Bij ons vanaf: € 3.653,70

Tuinkas Robinsons Rowton

Tuinkas Robinsons Rowton 1366mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 2.090,00

Bij ons vanaf: € 1.985,50

Tuinkas Robinsons Rowton

Tuinkas Robinsons Rowton 1366mm breed poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 2.331,00

Bij ons vanaf: € 2.214,45

Tuinkas Robinsons Regatta

Tuinkas Robinsons Regatta 1662mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 2.337,00

Bij ons vanaf: € 2.220,15

Robinsons Regatta

Tuinkas Robinsons Regatta 1662mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 2.784,00

Bij ons vanaf: € 2.644,80

tuinkas robinsons regatta showroom

Tuinkas Robinsons Regatta 1662mm breed met poedercoating en dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 2.784,00

Bij ons vanaf: € 2.644,80

Tuinkas Robinsons Regent

Tuinkas Robinsons Regent 1976mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 2.438,00

Bij ons vanaf: € 2.316,10

Tuinkas Robinsons Regent

Tuinkas Robinsons Regent 1976mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 2.903,00

Bij ons vanaf: € 2.757,85

Tuinkas Robinsons Regent voorkant old cottage green

Tuinkas Robinsons Regent 1976mm breed met poedercoating en dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 2.903,00

Bij ons vanaf: € 2.757,85

Tuinkas Robinsons Royale

Tuinkas Robinsons Royale 2584mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 3.614,00

Bij ons vanaf: € 3.433,30

Tuinkas Robinsons Royale

Tuinkas Robinsons Royale 2584mm breed poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 4.449,00

Bij ons vanaf: € 4.226,55

Tuinkas Robinsons Royale Dwarf Wall

Tuinkas Robinsons Royale 2584mm breed poedercoating en dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 4.449,00

Bij ons vanaf: € 4.226,55

Tuinkas Robinsons Royale Reach 2636mm breed blank aluminium

Tuinkas Robinsons Royale Reach 2636mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 4.254,00

Bij ons vanaf: € 4.041,30

Robinsons Royale Reach voorkant old cottage green

Tuinkas Robinsons Royale Reach 2636mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 5.232,00

Bij ons vanaf: € 4.970,40

tuinkas robinsons rosette

Tuinkas Robinsons Rosette 3226mm breed, blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 3.896,00

Bij ons vanaf: € 3.701,20

tuinkas robinsons rosette poedercoating

Tuinkas Robinsons Rosette 3226mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 4.830,00

Bij ons vanaf: € 4.588,50

Tuinkas Robinsons Rosette met dwarf wall

Tuinkas Robinsons Rosette 3208mm breed met poedercoating en dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 4.830,00

Bij ons vanaf: € 4.588,50

Tuinkas Robinsons Rosette Reach 3226mm breed blank aluminium

Tuinkas Robinsons Rosette Reach 3226mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 4.602,00

Bij ons vanaf: € 4.371,90

Tuinkas Robinsons Rosette Reach 3226mm breed met poedercoating

Tuinkas Robinsons Rosette Reach 3226mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 5.711,00

Bij ons vanaf: € 5.425,45

Tuinkas Robinsons Redoubtable 3208mm blank aluminium

Tuinkas Robinsons Redoubtable 3208mm blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 4.602,00

Bij ons vanaf: € 4.371,90

Robinsons Redoubtable

Tuinkas Robinsons Redoubtable 3208mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 5.711,00

Bij ons vanaf: € 5.425,45

tuinkas robinsons regal blank aluminium

Tuinkas Robinsons Regal 3822mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 5.984,00

Bij ons vanaf: € 5.684,80

tuinkas robinsons regal antraciet

Tuinkas Robinsons Regal 3822mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 7.151,00

Bij ons vanaf: € 6.793,45

Tuinkas Robinsons Regal met dwarf wall

Tuinkas Robinsons Regal 3822mm breed met poedercoating en dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 7.151,00

Bij ons vanaf: € 6.793,45

Robinsons Renown voorkant

Tuinkas Robinsons Renown 4454mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 7.275,00

Bij ons vanaf: € 6.911,25

Robinsons Renown voorkant old cottage green

Tuinkas Robinsons Renown 4454mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 8.702,00

Bij ons vanaf: € 8.266,90

Tuinkas Robinsons Renown met dwarf wall

Tuinkas Robinsons Renown 4454mm breed met poedercoating en dwarf wall


Adviesprijs vanaf: € 8.702,00

Bij ons vanaf: € 8.266,90

Tuinkas Robinsons Royale Reach Double Span 5368mm breed blank aluminium

Tuinkas Robinsons Royale Reach Double Span 5368mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 8.505,00

Bij ons vanaf: € 8.079,75

Tuinkas Robinsons Royale Reach Double Span 5368mm breed met poedercoating

Tuinkas Robinsons Royale Reach Double Span 5368mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 10.466,00

Bij ons vanaf: € 9.942,70

Tuinkas Robinsons Rosette Reach Double Span 6628mm breed blank aluminium

Tuinkas Robinsons Rosette Reach Double Span 6628mm breed blank aluminium


Adviesprijs vanaf: € 9.203,00

Bij ons vanaf: € 8.742,85

Robinsons Rosette Reach voorkant old cottage green

Tuinkas Robinsons Rosette Reach Double Span 6628mm breed met poedercoating


Adviesprijs vanaf: € 11.421,00

Bij ons vanaf: € 10.849,95

tuinkas robinsons renaissance

Tuinkas Robinsons Renaissance 1714mm breed


Adviesprijs vanaf: € 4.550,00

Bij ons vanaf: € 4.322,50

tuinkas Robinsons Repton

Tuinkas Robinsons Repton 1972mm breed


Adviesprijs vanaf: € 7.085,00

Bij ons vanaf: € 6.730,75

tuinkas robinsons rugby

Tuinkas Robinsons Rugby Dwarf Wall 1972mm breed


Adviesprijs vanaf: € 7.086,00

Bij ons vanaf: € 6.731,70

Tuinkas Robinsons Ratcliffe

Tuinkas Robinsons Ratcliffe 2602mm breed


Adviesprijs vanaf: € 8.703,00

Bij ons vanaf: € 8.267,85

Tuinkas Robinsons Rushmoor

Tuinkas Robinsons Rushmoor Dwarf Wall 2602 mm breed


Adviesprijs vanaf: € 8.703,00

Bij ons vanaf: € 8.267,85

Tuinkas Robinsons Reigate

Tuinkas Robinsons Reigate 3536mm breed


Adviesprijs vanaf: € 9.971,00

Bij ons vanaf: € 9.472,45

tuinkas robinsons roedean

Tuinkas Robinsons Roedean Dwarf Wall 3536 mm breed


Adviesprijs vanaf: € 9.971,00

Bij ons vanaf: € 9.472,45

tuinkas robinsons raynham showroom

Tuinkas Robinsons Raynham 2302mm diep


Adviesprijs vanaf: € 11.982,00

Bij ons vanaf: € 11.382,90

tuinkas Robinsons Ranby

Tuinkas Robinsons Ranby 2302mm diep


Adviesprijs vanaf: € 11.982,00

Bij ons vanaf: € 11.382,90

tuinkas Robinsons Radley showroom

Tuinkas Robinsons Radley 2935mm diep


Adviesprijs vanaf: € 12.941,00

Bij ons vanaf: € 12.293,95

tuinkas Robinsons Rushby

Tuinkas Robinsons Rushby Dwarf Wall 2935 mm diep


Adviesprijs vanaf: € 12.941,00

Bij ons vanaf: € 12.293,95

Tuinkas Robinsons Reicliffe

Tuinkas Robinsons Reicliffe 4791mm diep


Adviesprijs vanaf: € 17.777,00

Bij ons vanaf: € 16.888,15

Tuinkas Robinsons Roemoor

Tuinkas Robinsons Roemoor Dwarf Wall 4791mm diep


Adviesprijs vanaf: € 17.777,00

Bij ons vanaf: € 16.888,15

Tuinkas Robinsons Rookley

Tuinkas Robinsons Rookley 4486mm breed


Adviesprijs vanaf: € 16.614,00

Bij ons vanaf: € 15.783,30

Tuinkas Robinsons Ramsbury

Tuinkas Robinsons Ramsbury Dwarf Wall 4459mm diep


Adviesprijs vanaf: € 16.614,00

Bij ons vanaf: € 15.783,30

Familiebedrijf sinds 2008

Betrouwbaar en deskundig
met aandacht voor uw project

Overdekte showroom

25 mooie tuinkassen opgesteld 
Ervaren adviseurs met veel kennis

Eigen bezorgdienst

Pinnen bij levering mogelijk
Geen verzendkosten op de kassen