Draai uw apparaat 90 graden voor de beste gebruikerservaring

Veelgestelde vragen

Bezig met laden...

Hier vindt u antwoorden op de meestgestelde vragen aan tuinkassenwinkel. Staat het antwoord wat u zoekt er niet bij neem dan aub. contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bij alle kassen staat de actuele levertijd vermeld op de productpagina. De levertijden worden actief beheerd.

Klik hier voor de opbouwbeschrijvingen

Indien u een tuinkas van Robinsons of Alton opbouwt, moet u betonnen opsluitbanden (stoepranden) of een vlakke bestrating onder de bodemprofielen van de kas maken om verzakken te voorkomen. Ook is het mogelijk om een nette bestrating te leggen of een betonnen plaat te storten. Sommige kassen hebben een gemetselde muur onder het frame. De opgemetselde muren behoren niet tot het geleverde en dient u in eigen beheer te maken. Wilt u hier meer over weten? Maak dan een afspraak om eens te komen kijken in onze showroom en laat u kundig voorlichten.

Uiteraard bent u van harte welkom om de kassen bij ons in Nijkerk te komen bekijken. Op zaterdagen van 09:00 tot 14:00 uur kunt u zonder afspraak binnenlopen. Tevens is het mogelijk om op zaterdagen een afspraak in te plannen als u al weet welke kas u wilt bestellen. Wij adviseren u om u voor uw bezoek goed in te lezen op de website. In de showroom staan alleen de premium aluminium kassen van Robinsons, de cederhouten kassen van Alton en de stalen boogkassen van 1858 opgesteld.

Onze showroom is binnen, dus ook bij slecht weer kunt u comfortabel uitzoeken of een bepaalde kas aan uw verwachtingen zal voldoen. De modellen zijn zo uitgekiend, dat u een uitstekende indruk krijgt van de kwaliteit, de gebruikte materialen en de uitstraling van de kas. Het is niet mogelijk om onderdelen of glas te bestellen en af te halen in de showroom.

Bekijk hier de tuinkassen die op dit moment bij ons zijn opgebouwd in de showroom.

Alle kleine artikelen worden direct via een extern fulfilmentmagazijn via PostNL of GLS verzonden. U krijgt via email een track and trace code opgestuurd zodat u zelf de zending kunt volgen.

Vrijwel alle tuinkassen worden op afspraak geleverd door onze eigen bezorgdienst. U krijgt het frame in een of meerdere lange dozen geleverd. Het glas wordt vanaf een glasbok met de hand gelost. Het voordeel hiervan is dat u niet met een zeer zwaar krat voor de deur achterblijft en het scheelt veel verpakkingsmateriaal, met name hout.

Onze chauffeur zet de glasplaten op een veilige, door u aangewezen plek. Hiervoor verzoeken wij u een plek bij een muur vrij te maken. De lengte van het glas is maximaal 150cm en de hoogte 61cm. Het glas wordt op houten klosjes geplaatst, deze heeft de chauffeur bij zich.

In overleg kunt u aangeven op welke dag de tuinkas geleverd kan worden. Indien de tuinkas op een tuinvereniging geleverd dient te worden, kan dit in overleg.

Het is helaas niet mogelijk om een product af te halen. Wij versturen alle onderdelen en accessoires via een extern fulfilment-magazijn.

Tuinkassen worden - altijd op afspraak - geleverd volgens de levertijd die bij de kas vermeld staat.

Stuurt u ons alstublieft een bericht via het contactformulier met uw ordernummer en wij zoeken z.s.m. uit wanneer uw bestelling precies bij u aankomt.

Indien het niet vermeld staat bij het productaanbod, is afwijkende beglazing niet leverbaar. Wel is het mogelijk om voor de Alton en Robinsons kassen vervangende beglazing bij ons te bestellen, bijvoorbeeld in het geval van breuk (door bijv. steenslag, voetbal) of stormschade. Indien u een glasbestelling plaatst geef dan altijd uw ordernummer of factuurnummer door.

Alleen de maten vermeld op deze website zijn leverbaar, maatwerk leveren wij niet. Wel kunt u de premium kassen van de merken Alton en Robinsons in uitzonderlijk grote lengtematen krijgen, tot wel 20 meter. Heeft u die wens, neemt u dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Bij Tuinkassenwinkel kunt u de meestvoorkomende universele onderdelen via de webshop bestellen. Alleen de onderdelen en glasplaten op de website zijn te bestellen. Heeft u een tuinkas van Robinsons of Alton? Stuur dan een e-mail met uw ordernummer of factuurnummer en wij helpen u zo spoedig mogelijk.

In geval van schade is het zaak om uw kas zo snel mogelijk weer te repareren om vervolgschade te voorkomen.

Heeft u een oudere kas en wilt u deze opknappen? Dan kunnen wij u niet helpen. De onderdelen van oudere kassen zijn vaak al lang uit de handel en onderling is er vrijwel niets uitwisselbaar. Langskomen met onderdelen heeft echt geen zin en is zonde van uw en onze tijd!

U kunt er zelf voor kiezen hoe u de kas wilt ontvangen. Bij het bestellen van de kas kiest u voor bouwpakket of gedeeltelijke montage (meerprijs). Alle tuinkassen worden geleverd met een uitgebreide handleiding. Om het monteren zo eenvoudig mogelijk te maken, kunnen wij de (schuif)deuren en openslaande ramen al vooraf monteren. Ook een deel van de zijwanden en gevels kunnen al voor levering gemonteerd worden. Hierdoor is montage op uw locatie een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. Wij adviseren om een lokale klusjesman of hovenier in te schakelen om de kas af te monteren. Het monteren van de kassen is -afhankelijk van het type en de grootte van de kas- één tot drie dagen werk voor twee personen. Om het grondwerk (bestrating of betonbanden) vooraf klaar te maken stellen wij u graag werktekeningen met maatvoering ter beschikking.

U dient zelf voor een 100% vlakke ondergrond te zorgen, hierover kunnen wij u kundig adviseren en voorlichten. Bij de Alton en Robinsons kassen krijgt u een tekening van de fabrikant met de juiste maatvoering van de ondergrond of de op te metselen muur.

De ECObasic en Wellington tuinkassen worden in de regel altijd zelf gebouwd. Indien u dit niet kunt of wilt adviseren wij u om een handige buurman, familielid, een lokale klusjesman of hovenier in te schakelen.

Wij raden het plaatsen van een tuinkas met glas op balkon of dak ten zeerste af i.v.m. risico op rondvliegend glas bij ernstige storm of wind.