JavaScript lijkt uit te staan in uw browser.
You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.

0

Instagram

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op de meestgestelde vragen aan tuinkassenwinkel. Staat het antwoord wat u zoekt er niet bij neem dan aub. contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bij alle kassen staat de actuele levertijd vermeld. Alle modellen uit de serie ECObasic, ECOplus en Wellington zijn in principe op voorraad hebben een levertijd van 10 tot 15 werkdagen.

Alton en Robinsons kassen worden speciaal besteld en hebben een levertijd van 4 tot 5 weken.

Klik hier voor de opbouwbeschrijvingen

Indien u een tuinkas met glas opbouwt, kunt u het beste betonnen opsluitbanden (stoepranden) onder de funderingsprofielen van de kas plaatsen om verzakken te voorkomen. Ook is het mogelijk om een nette bestrating te leggen of een betonnen plaat te storten. Sommige kassen hebben een gemetselde muur onder het frame. Wilt u hier meer over weten? Kom dan eens kijken en laat u kundig voorlichten.

Bij kleinere kassen uit de ECO en ECOplus serie volstaat het vaak om een afvoerpijp van 125mm doorsnede onder de hoeken van het stevige aluminium funderingsprofiel te plaatsen. Bij uw lokale bouwmarkt kunt u deze in een lengte van 200cm kopen en vervolgens in 4 stukken zagen. Deze graaft u verticaal in en vult u met beton met de grondankers van het funderingsprofiel erin. Het funderingsprofiel dat u bij andere leveranciers vaak nog los moet bijbestellen, is bij ons altijd standaard meegeleverd op de kassen die zo'n profiel nodig hebben. Dit profiel is in de regel van aluminium i.p.v. plaatstaal: dit is sterker en zal niet roesten, ook niet na verloop van tijd.

Onder de Wellington, Alton en Robinsons kassen dient u altijd zelf een fundering of bestrating of lage muur te maken. Wij raden ten zeerste aan om dit door een vakman te laten uitvoeren.

Uiteraard bent u van harte welkom om de kassen bij ons in Nijkerk te komen bekijken. Over het algemeen hebben wij de kleinste modellen van iedere kas opgesteld staan.  Dit i.v.m. de benodigde ruimte die de tuinkassen innemen. Onze showroom is binnen, dus ook bij slecht weer kunt u comfortabel uitzoeken en uitmeten of een bepaalde kas aan uw verwachtingen zal voldoen. De modellen zijn zo uitgekiend, dat u een uitstekende indruk krijgt van de kwaliteit, de gebruikte materialen en de uitstraling van de kas. Het is verstandig om u op de website te orienteren. Bekijk hier de tuinkassen die op dit moment bij ons zijn opgebouwd in de showroom.

Alle kleine artikelen worden binnen 3 werkdagen via PostNL verzonden, u krijgt via email een track and trace code opgestuurd zodat u zelf de zending kunt volgen.

Vrijwel alle tuinkassen worden op afspraak geleverd door onze eigen bezorgdienst. U krijgt het frame in een of meerdere lange dozen geleverd. Het glas wordt vanaf een glasbok met de hand gelost, in plaats van een houten krat. Het voordeel hiervan is dat u niet met een zeer zwaar krat voor de deur achterblijft en het scheelt veel verpakkingsmateriaal, met name hout.

In plaats van een houten krat van 200 kilo op de stoep zet onze chauffeur de glasplaten op een veilige, door u aangewezen plek. Hiervoor verzoeken wij u een plek bij een muur vrij te maken. De lengte van het glas is maximaal 150cm en de hoogte 61cm. Het glas wordt op houten klosjes geplaatst, deze heeft de chauffeur bij zich.

In overleg kunt u aangeven op welke dag de tuinkas geleverd kan worden. Indien de tuinkas op een tuinvereniging geleverd dient te worden, kan dit in overleg.

Het is helaas niet mogelijk om een product af te halen. Wij versturen alle onderdelen en accessoires binnen 3 werkdagen via PostNL. Tuinkassen worden - altijd op afspraak - geleverd volgens de levertijd die bij de kas vermeld staat.

Stuurt u ons alstublieft een bericht via het contactformulier met uw ordernummer en wij zoeken z.s.m. uit wanneer uw bestelling precies bij u aankomt.

Indien het niet vermeld staat bij het productaanbod, is afwijkende beglazing niet leverbaar. Wel is het mogelijk vervangende beglazing bij ons te bestellen, bijvoorbeeld in het geval van breuk (door bijv. steenslag, voetbal) of stormschade.

Alleen de maten vermeld op deze website zijn leverbaar, maatwerk leveren wij niet. Wel kunt u de premium kassen van de merken Alton en Robinsons in uitzonderlijk grote lengtematen krijgen, tot wel 10 meter. Heeft u die wens, neemt u dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Tuinkassenwinkel heeft alleen onderdelen van de merken die u op de website vindt. In geval van schade is het verstandig om uw kas zo snel mogelijk weer te repareren om vervolgschade te voorkomen. Het beste kunt u een email sturen met daarin de onderdelen die u nodig heeft, vermeld daarbij uw ordernummer of type kas en wij kunnen snel een prijsopgave doen en leveren.

Heeft u een oudere kas en wilt u deze opknappen? Dan kunnen wij u bijna nooit helpen. De onderdelen van oudere kassen zijn vaak al lang uit de handel en onderling is er vrijwel niets uitwisselbaar. Langskomen met onderdelen heeft echt geen zin en is zonde van uw en onze tijd!

Tuinkassenwinkel plaatst zelf geen tuinkassen. Wel werken wij nauw samen met enkele ervaren kassenbouwers. Deze bedrijven bieden service voor het opbouwen of plaatsen van de Alton en Robinsons tuinkassen. Wij adviseren u, indien u zelf de kas niet kunt of wilt opbouwen, hiervoor contact op te nemen via mail of telefoon. De prijs voor het opbouwen van een tuinkas is vanaf 700,00 euro inclusief 21% BTW, een grotere tuinkas vanaf 1.100,00 euro inclusief BTW. Het uurtarief van een monteur is 45,00 euro per uur. U dient zelf voor een 100% vlakke ondergrond te zorgen, hierover kunnen wij u kundig adviseren en voorlichten. Bij de Alton en Robinsons kassen krijgt u een tekening van de fabrikant met de juiste maatvoering van de ondergrond of de op te metselen muur.

De ECO en ECOplus en Wellington tuinkassen worden in de regel altijd zelf gebouwd. Indien u dit niet kunt of wilt adviseren wij u om een handige buurman, familielid, een lokale klusjesman of hovenier in te schakelen.

Wij raden het plaatsen van een tuinkas met glas op balkon of dak ten zeerste af i.v.m. risico op rondvliegend glas bij ernstige storm of wind.

Familiebedrijf sinds 2008

Betrouwbaar en deskundig
met aandacht voor uw project

Overdekte showroom

25 mooie tuinkassen opgesteld 
Ervaren adviseurs met veel kennis

Eigen bezorgdienst

Pinnen bij levering mogelijk
Geen verzendkosten op de kassen