Tuinkas ECObasic aluminium veiligheidsglas en fundering 1925 x 1922 mm
Kenmerken tuinkas ECObasic:
- Gemaakt van basisprofielen, geschikt voor starters
- Drie millimeter gehard glas (veiligheidsglas)
- Standaard hortifrost glas op het dak, zie afbeeldingen
- Inclusief aluminium funderingsprofiel, roest niet en duurzaam
- Let op, lagere goothoogte, zie maatvoering groene knop onder
- Voorzien van een enkele schuifdeur
- Plaats de kas in de luwte, niet geschikt voor open veld
- Zelfde kwaliteit als elders maar dan voor minder!
- Lijkt verdacht veel op Vitavia kassen
- Zonder extra leverkosten bij u thuis of op de moestuin
- Montage is niet eenvoudig en kost relatief veel tijd (1 a 2 dagen)
Let op: de op de afbeelding getoonde inrichting hoort niet bij de levering.
Het opbouwen van een kas vereist enkele belangrijke voorbereidingen:
1. Zorg dat de ondergrond schoon en vlak is zodat u als eerste de funderingsprofielen kunt plaatsen. Het klaarmaken van de fundering is zomaar 1 tot 3 uur werk.
2. Monteer de vier wanden plat op de grond, bij voorkeur op een vlakke en schone ondergrond. De tekeningen zijn klein en u zult regelmatig nog eens goed moeten kijken of alles correct gemonteerd is. Monteer een tuinkas alleen bij mooi weer. In regen en wind is het lastiger en een stuk minder leuk. Zorg dat u voldoende tijd heeft, het is een hobbykas. Zodra de wanden zijn gemonteerd kunt u de nok plaatsen en de profielen van de dakgoot naar de nok. Vervolgens moet de kluwe rubber tegen de profielen worden gedrukt. De deur en de dakramen is zomaar nog weer een uurtje of wat kluswerk.
3. Het glas plaatsen kan alleen bij droog en windstil weer. Neem er de tijd voor, dan voorkomt u breuk en ongelukken. Wij adviseren altijd om op dag twee het glas te plaatsen, dit kan dan in een paar uurtjes klaar zijn. Hieronder vindt u een groene knop "handleiding", bestudeer de tekening goed. Heeft u moeite met het lezen van de tekening of bent u niet erg handig? Schakel dan hulp in! Alle sponningen moeten haaks zijn om het glas netjes te laten passen. Vrijwel geen ondergrond is helemaal waterpas en daarom is inzicht echt wel nodig!